Cod galben de ceaţă în 12 judeţe din estul şi centrul ţării / Zonele unde traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă / Care este situaţia zborurilor la Aeroportul Otopeni

Meteorologii au emis, duminică, atenţionări de cod galben de ceaţă pentru 12 judeţe din estul şi centrul ţării, valabile până la ora 10.00, respectiv 11.00.

1210 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ceaţă în 12 judeţe din estul şi centrul ţării / Zonele unde traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă / Care este situaţia zborurilor la Aeroportul Otopeni

Cod galben de ceaţă în 12 judeţe din estul şi centrul ţării / Zonele unde traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă / Care este situaţia zborurilor la Aeroportul Otopeni

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), este cod galben de ceaţă până la ora 10.00 în judeţele Vrancea, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi şi Suceava.

Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar fenomenul se va manifesta inclusiv pe E85, E58, E583, E581, precum şi pe drumurile naţionale şi judeţene.

Sub cod galben de ceaţă este, până la ora 8.00, şi judeţul Cluj, unde ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Meteorologii au extins apoi codul galben de ceaţă până la ora 11.00 pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. În aceste trei judeţe se va forma şi polei.

Trafic în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din 11 judeţe, poliţiştii recomandă prudenţă

Traficul rutier se desfăşoară, duminică dimineaţă, în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Cluj, Galaţi, Giurgiu,Iaşi, Olt, Neamţ, Vrancea, Vaslui şi Suceava. Pe trei drumuri naţionale din Dolj este polei, iar poliţiştii recomandă prudenţă.

Potrivit Centrului Infotrafic, se circulă îngreunat din cauza ceţii pe numeroase artere rutiere din judeţele Bacău, Botoşani, Cluj, Galaţi, Giurgiu,Iaşi, Olt, Neamţ, Vrancea, Vaslui şi Suceava.

Pe raza judeţului Dolj se circulă cu dificultate din cauza poleiului pe DN 55 Bechet – Craiova, DN54 Bechet – Calafat şi pe DN55A Bechet- Corabia.

Poliţiştii recomandă echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare, reducerea vitezei la 30 km/h în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, folosirea sistemului de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, etc.

Trafic aerian normal pe Otopeni.Compania Aeroporturi: S-a intervenit azi-noapte cu utilaje proprii

Traficul aerian se desfăşoară normal şi nicio cursă nu a fost anulată pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti, transmite Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, după ce în cursul nopţii au avut loc mai multe intervenţii de menţinere a pistei curate după ninsorile de sâmbătă seara.

Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene, transmite Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Sursa citată anunţă că, pe parcursul nopţii, s-a intervenit constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime. La ora transmiterii ştiri, nici cursă nu este afectată de vreme.

Ninsori abundente au căzut sâmbătă seara şi în cursul nopţii în Capitală.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici