COD GALBEN de ceaţă în 16 judeţe. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul se desfăşoară îngreunat/ POLEI pe DN1E60 Cluj -Turda

Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, mai multe atenţionări cod galben de ceaţă pentru 16 judeţe, fenomenul determinând scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense.

257 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ceaţă în 16 judeţe. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul se desfăşoară îngreunat/ POLEI pe DN1E60 Cluj -Turda

COD GALBEN de ceaţă în 16 judeţe. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul se desfăşoară îngreunat

Infotrafic: Polei pe DN1E60 Cluj -Turda, poliţiştii recomandă şoferilor prudenţă

DN1E60 Cluj -Turda este acoperit cu polei pe anumite porţiuni, marţi, iar ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română. Poliţiştii recomandă şoferilor prudenţă.

Şoferii care se deplasează pe DN1E60 Cluj -Turda sunt sfătuiţi să conducă prudent, să mărească distanţa de siguranţă faţă de maşinile din faţă şi să nu bruscheze comenzile maşinii, întrucât în zona municipiului Cluj -Napoca se semnalează porţiuni acoperite cu polei, iar ceaţa a redus vizibilitatea sub 50 de metri.

Pentru a preveni producerea accidentelor, drumarii acţionează cu material antiderapant.

Până la ora 10.00, se manifestă ceaţă, dar se semnalează şi burniţă, în Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Dolj, Argeş şi Dâmboviţa.

Cod galben de ceaţă este, până la ora 10.00, şi în judeţele Alba, Maramureş, Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.

Ceaţă se semnalează, până la ora 8.00, şi în judeţul Satu Mare, iar până la ora 10.00 în judeţele Braşov, Harghita şi Covasna.

Ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic informează că pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense. Între kilometrii 265 şi 276 şi între kilometrii 316 şi 369 vizibilitatea este sub 50 de metri.

”Reamintim că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, arată Infotrafic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici