COD GALBEN DE CEAŢĂ în Bucureşti şi 16 judeţe

Capitala şi 16 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, până miercuri noapte, sub avertizare cod galben de ceaţă, pe mai multe drumuri naţionale şi pe autostrăzile A1 şi A2 vizibilitatea fiind între 200 şi 50 de metri, iar pe autostrada A3, sub 30 de metri.

355 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN DE CEAŢĂ în Bucureşti şi 16 judeţe

COD GALBEN DE CEAŢĂ în Bucureşti şi 16 judeţe (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare nowcasting cod galben de ceaţă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Buzău, Brăila, Dolj, Mehedinţi, Bacău, Vrancea, Galaţi, Neamţ şi Vaslui, valabilă până la ora 23.00.

De asemenea, în sudul judeţului Sibiu, pe Valea Oltului şi în zona Munţilor Făgăraş sunt intensificări ale vântului care ating şi depăşesc la rafală 60-70 de kilometri pe oră. Avertizarea nowcasting cod galben a fost emisă pentru aceste zone tot până la ora 23.00.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, circulaţia pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi nu este întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, însă în numeroase zone din ţară se semnalează ceaţă, depuneri de chiciură şi burniţă, care îngreunează traficul.

Pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind sub 30 de metri, a precizat Centrul Infotrafic.

Secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la traficul feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici