COD GALBEN de inundaţii pe râuri din şase judeţe, până sâmbătă

Hidrologii au emis o atenţionare cod galben de inundaţii valabilă de joi seara până sâmbătă la ora 12.00, pentru râuri din şase judeţe, fiind prognozate depăşiri ale cotelor de atenţie.

1062 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de inundaţii pe râuri din şase judeţe, până sâmbătă

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, bazine hidrografice din judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Olt intră, de joi seara, sub atenţionare cod galben de inundaţii.

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, a cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ, a evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, anunţă hidrologii.

Sunt vizate bazine hidrografice din judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Olt, iar inundaţii se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare de joi seara până vineri la ora 14.00 pe unele râuri mici din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea.

Atenţionarea cod galben de inundaţii este valabilă de joi, ora 18.00, până sâmbătă, ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici