COD GALBEN DE INUNDAŢII pe Timiş, Barzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Prahova, Buzău

Hidrologii au institutit avertizare de Cod galben de inundaţii, începând de duminică seara până luni la ora 10.00, Instituttul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţând creşterea cotelor e atenţie pe râurile Timiş, Barzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Prahova, Buzău.

704 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN DE INUNDAŢII pe Timiş, Barzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Prahova, Buzău

COD GALBEN DE INUNDAŢII pe Timiş, Barzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Prahova, Buzău (Imagine: Oana Slemco/Arhiva Mediafax Foto)

Hidrologii au institutit avertizare de Cod galben pe râurile din bazinele: Timiş - judeţul Caraş Severin, Barzava - judeţul Caraş Severin şi Timiş, Moraviţa - judeţul Timiş, Caraş - judeţul Caraş Severin, Nera - judeţul Caraş Severin, Cerna - judeţul Caraş Severin, bazinul superior al Prahovei şi unii afluenţi ai Buzăului.

Specialiştii îşi motivează măsura prin faptul că în ultimele 24 ore în jumătatea de Sud şi Est a ţării a plouat torenţial, astfel că în anumite zone s-a ajuns la 15-25 de litri pe metru pătrat, iar în altele la 40-50 de litri pe metru pătrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici