COD GALBEN de ninsori, ploi şi vânt puternic până duminică seara. Care sunt zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de ninsori pentru ziua de duminică în zonele montane, fiind emisă de asemenea şi o informare meteo de ploi şi vânt puternic pentru toată ţara, valabilă până luni dimineaţă.

18415 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ninsori, ploi şi vânt puternic până duminică seara. Care sunt zonele afectate

Cod galben de ninsori la munte, ploi şi vânt puternic în toată ţara

Meteorologii avertizează că duminică, între orele 08:00 - 20:00, în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 55...60 km/h, iar pe creste peste 70...80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Codul galben de ninsori este valabil pentru zonele montane din judeţele Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Neamţ, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Caraş Severin.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteo de ploi şi vânt puternic pentru toată ţara, valabilă de duminică de la ora 03.00 până luni dimineaţă, la ora 10.00.

Potrivit ANM, începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (25/26 martie) precipitaţiile se vor extinde treptat şi vor cuprinde pe parcursul zilei de duminică (26 martie) centrul, sudul şi estul ţării unde se vor cumula pe arii restrânse 15...20 l/mp. Va ploua, iar în Transilvania şi trecător în Moldova vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Îndeosebi pe parcursul zilei de duminică în majoritatea zonelor, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50...60 km/h.

În a doua parte a nopţii de dumincă spre luni şi în dimineaţa zilei de luni, în regiunile intracarpatice şi izolat în rest se va produce brumă.

Citeşte şi: Magazinul ANAF
Citeşte şi: Politie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici