Cod galben de ploi pentru 22 de judeţe, de luni seară până marţi seară

Meteorologii au prelungit, pentru o zi, avertizarea cod galben de ploi torenţiale transmisă anterior, ea fiind valabilă de luni seară până marţi seară în 22 de judeţe din nordul şi centrul ţării.

27 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi pentru 22 de judeţe, de luni seară până marţi seară

Cod galben de ploi pentru 22 de judeţe, de luni seară până marţi seară

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de luni, ora 18.00, până marţi, la aceeaşi oră, în Transilvania, Maramureş şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, precum şi în subcarpaţi "vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial".

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat, însă izolat vor atinge chiar şi 50-60 de litri pe metru pătrat. Izolat ar putea apărea şi grindină, iar vântul se va intensifica temporar, simultan cu ploaia.

Meteorologii atenţionează şi asupra faptului că în Câmpia Română, Dobrogea şi Moldova, zone pentru care nu a fost emis cod galben, vor cădea "cantităţi importante" de precipitaţii, însă pe arii mai restrânse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici