Cod galben de ploi şi furtuni, în week-end, în mai mult de jumătate din ţară

Meteorologii au emis, sâmbătă după-amiază, o avertizare cod galben de ploi, vijelii şi furtuni valabilă de sâmbătă seară până duminică seară în mai mult de jumătate din ţară, excepţie făcând nord-vestul şi estul teritoriului.

30 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi şi furtuni, în week-end, în mai mult de jumătate din ţară

Cod galben de ploi şi furtuni, în week-end, în mai mult de jumătate din ţară

În textul avertizării, publicat pe site-ul Administraţiei naţionale de Meteorologie (ANM), specialiştii instituţiei avertizează asupra faptului că, de sâmbătă seară până duminică seară, în 21 de judeţe şi în Capitală ar urma să cadă ploi torenţiale şi chiar grindină. În plus, vântul ar urma să aibă intensificări, însoţite de fulgere.

"În intervalul 19 iunie, ora 21.00 - 20 iunie, ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în cea mai mare parte a ţării, fiind caracterizată de ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot avea şi aspect de vijelie, şi, izolat căderi de grindină", se arată în textul avertizării.

Referitor la cantităţile de apă aşteptate, meteorologii afirmă că acestea ar putea depăşi, local, 25-30 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore, însă ar putea ajunge chiar şi la dublul acestor valori, în anumite zone.

"În Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Banatului, Carpaţii Meridionali, iar pe parcursul zilei de duminică şi în Transilvania şi restul zonelor montane, cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 30 de litri pe metrul pătrat şi, izolat, 50 - 60 de litri pe metrul pătrat", se mai arată în textul avertizării.

Documentul a fost transmis autorităţilor locale din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, precum şi celor din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici