Cod galben de ploi şi vijelii în 30 de judeţe din centrul, nordul, estul şi vestul ţării

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi şi vijelii pentru 30 de judeţe din centrul, nordul, estul şi vestul ţării, valabilă marţi, între orele 2.00 şi 20.00.

33 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi şi vijelii în 30 de judeţe din centrul, nordul, estul şi vestul ţării

Cod galben de ploi şi vijelii în 30 de judeţe din centrul, nordul, estul şi vestul ţării (Imagine: www.meteoromania.ro)

Potrivit avertizării emise luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie, în 31 august, între orele 2.00 şi 20.00, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi în toate zonele de munte va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 - 50 de litri pe metru pătrat.

"Vor fi averse, posibil cu caracter torenţial, descărcari electrice şi căderi de grindină. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. Aceste fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice şi centrale, iar în cursul zilei de mâine (marţi, n.r.), cu precădere în partea de est a teritoriului", se arată în textul avertizării.

Meteorologii menţionează că în celelalte regiuni astfel de manifestări se vor semnala pe spaţii mai restrânse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici