COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vânt. HARTA zonelor afectate. Cod galben de INUNDAŢII în Moldova

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului, valabilă de joi de la ora 18:00 până vineri la ora 22:00 în 15 judeţe din ţară. Râurile mici din nouă judeţe din estul ţării se află sub cod galben de inundaţii, de joi de la ora 20.00 până sâmbătă la ora 10.00, potrivit unei atenţionări emise de INHGA.

17236 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vânt. HARTA zonelor afectate. Cod galben de INUNDAŢII în Moldova

COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vânt. Ce zone vor fi afectate (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Din după-amiaza zilei de joi 6 iunie, până în seara zilei de vineri 7 iunie, vor fi intervale  de timp  cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova,  zona Carpaţilor Orientali, nordul Dobrogei şi al Munteniei. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat  50 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii  atmosferice vor fi până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în zonele de munte şi în regiunile estice, sudice şi centrale, însă pe arii şi intervale de timp mai restrânse.

Ministerul Sănătăţii (MS) solicită direcţiilor de sănătate publică să asigure, în zonele vizate de codul galben de inundaţii, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

Râurile mici din nouă judeţe din estul ţării se află sub cod galben de inundaţii, de joi de la ora 20.00 până sâmbătă la ora 10.00, potrivit unei atenţionări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici