Cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru Bucureşti şi 27 de judeţe, până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare cod galben de ploi cu caracter torenţial, intensificări ale vântului şi grindină pentru Bucureşti şi 27 de judeţe din jumătatea de est a ţării, valabilă pentru perioada 9 iunie ora 12:00 - 11 iunie ora 06:00.

11123 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru Bucureşti şi 27 de judeţe, până sâmbătă

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru Bucureşti şi 27 de judeţe, până sâmbătă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de joi, ora 12.00 şi până sâmbătă, ora 06.00, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi se vor semnala căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 30 de litri pe metrui pătrat şi izolat 60-70 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii precizează că în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi pe intervale mai scurte de timp.

Judeţele care de joi până sâmbătă dimineaţă vor fi sub avertizarea cod galben de ploi şi vijelii sunt Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Tulcea, Prahova, Buzău, Argeş, Vâlcea, Braşov, Covasna, Sibiu, Mureş, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava şi Botoşani, precum şi municipiul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici