Cod galben de vânt şi ninsori pentru jumătatea sudică a ţării, valabil până luni dimineaţă - VIDEO

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de sâmbătă de la ora 12.00 până luni dimineaţă, la ora 9.00, şi care va afecta jumătatea sudică a ţării.

83 afișări
Imaginea articolului Cod galben de vânt şi ninsori pentru jumătatea sudică a ţării, valabil până luni dimineaţă - VIDEO

Cod galben de vânt şi ninsori pentru jumătatea sudică a ţării, valabil până luni dimineaţă

Astfel, vor fi afectate 21 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Cele 21 de judeţe sunt Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, autorităţile locale fiind avertizate să ia măsuri pentru limitarea problemelor care ar putea apărea din cauza acestor fenomene meteorologice.

Cod galeben

Potrivit avertizării, în intervalul menţionat, vremea se va înrăutăţi treptat, la început în Banat şi Oltenia, apoi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În aceste regiuni va ninge viscolit, vântul atingând viteze de până la 75 - 80 km/h, iar ninsorile vor fi abundente.

Ninsori viscolite vor fi şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele de vânt vor depăşi 100 km/h.

În zonele de sud-est, în prima parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ploaie, favorizând producerea de polei.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici