COD PORTOCALIU de caniculă pentru următoarele două zile EXTINS şi pentru alte zone din sud. Temperaturile pot depăşi 40 de grade Celsius

Meteorologii anunţă că urmează încă două zile de foc, cu temperaturi care ajung la 40 de grade Celsius. Pentru zilele de vineri şi sâmbătă, au fost emise avertizări cod portocaliu şi galben care vizează aproape toată ţara.

5054 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de caniculă pentru următoarele două zile EXTINS şi pentru alte zone din sud. Temperaturile pot depăşi 40 de grade Celsius

Cod portocaliu de caniculă PRELUNGIT pentru următoarele două zile.Temperaturile pot depăşi 40 de grade Celsius

Codul portocaliu emis pentru ziua de vineri este valabil în sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi în sudul Moldovei.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Meteorologii anunţă că valul de căldură va persista şi se va accentua în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Tot pentru ziua de vineri a fost emis şi un cod galben valabil în Crişana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade.

În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării şi se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice. Codul portocaliu se va extinde pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei, iar temperaturile maxime ajung la 40 de grade şi chiar peste în Câmpia Română. Tot pentru ziua de sâmbătă este valabil un cod galben care vizează cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei şi sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici