Cod portocaliu de inundaţii în Caraş-Severin şi Mehedinţi

Mai multe râuri din judeţul Caraş-Severin şi Mehedinţi se află miercuri, până la ora 24.00, sub cod portocaliu de inundaţii, potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

96 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii în Caraş-Severin şi Mehedinţi

Cod portocaliu de inundaţii în Caraş-Severin şi Mehedinţi (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Avertizarea vizează râurile mici (afluenţi ai Dunării) din extremitatea sudică a judeţului Caraş-Severin, respectiv din extremitatea sudică a judeţului Mehedinţi amonte de Orşova.

Potrivit hidrologilor, codul portocaliu a fost emis ca urmare a ploilor torenţiale din ultimele ore şi a celor prognozate pentru perioada următoare.

În zonele vizate de avertizare se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Berzeasca şi în bazinele hidrografice Boşneag, Odăile, Cameniţa şi Oreviţa-judeţul Caraş-Severin", se mai precizează în avertizare.

INHGA a emis şi un cod galben, valabil pe râuri din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, în intervalul miercuri, ora 18.00 - joi, ora 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici