COD PORTOCALIU de inundaţii în două judeţe. Zonele afectate

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă pentru două judeţe. Râuri din alte 15 judeţe sunt sub cod galben de inundaţii, hidrologii avertizând că ar putea fi depăşite cotele de atenţie.

746 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de inundaţii în două judeţe. Zonele afectate

COD PORTOCALIU de inundaţii în două judeţe. Zonele afectate

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii a fost emisă pentru râurile din bazinele hidrografice Tur, judeţul Satu Mare, respectiv Crasna, judeţele Sălaj şi Satu Mare şi vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelelor de atenţie.

Avertizarea este în vigoare începând de miercuri ora 18.00 până joi la ora 16.00.

De asemenea, hidrologii au emis şi o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Harghita, Braşov, Sibiu, Argeş şi Vâlcea, în vigoare începând de miercuri ora 14.00 până joi la ora 16.00. Totodată, sub avertizare cod galben se află şi râuri din Sălaj şi Satu Mare, altele decât cele sub cod portocaliu.

Potrivit hidrologilor, Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 15.00 – joi ora 2:00 pe unele râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici