Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din trei judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi seara, avertizări cod portocaliu de inundaţii care vizează râuri din judeţele Maramureş, Botoşani şi Iaşi, valabile până miercuri dimineaţa.

116 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din trei judeţe

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din trei judeţe

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Lăpuş – bazin superior şi afluenţii din bazinul mijlociu, din judeţul Maramureş.

Avertizarea este valabilă până miercuri dimineaţa, la ora 03.00.

De asemenea, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie şi pe râurile mici din bazinele hidrografice Jijia – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Dingeni, din judeţele Botoşani şi Iaşi.

Această avertizare este valabilă până miercuri dimineaţa, la ora 06.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici