Cod ROŞU de inundaţii în două judeţe din ţară/ Creşteri importante de debite şi posibile depăşiri ale cotelor de pericol

Hidrologii au emis, sâmbătă, o nouă atenţionare cod roşu de inundaţii pe râul Cricovul Sărat, care străbate judeţele Ialomiţa şi Prahova. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

676 afișări
Imaginea articolului Cod ROŞU de inundaţii în două judeţe din ţară/ Creşteri importante de debite şi posibile depăşiri ale cotelor de pericol

Cod ROŞU de inundaţii în judeţele Prahova şi Ialomiţa

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gopodărire a Apelor (INHGA), din cauza precipitaţiilor înregistrate şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul mijlociu şi inferior al râului Cricovul Sărat, judeţele Prahova şi Ialomiţa.

Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile şi cele afectate, respectiv Lapoş şi Sângeru, verificând creşterea debitelor pe Cricovul Sărat şi afluenţii săi.

Şase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuinţele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeaşi localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliţă formată între malurile Cricovului Sărat.

Cod portocaliu de inundaţii pe cursul inferior al râului Prahova, ce străbate două judeţe

Hidrologii au emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe cursul inferior al râului Prahova, care străbate judeţele Ialomiţa şi Prahova.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gopodărire a Apelor, codul portocaliu a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 10, după expirarea codului roşu, şi este valabil până la ora 16.00.

INHGA arată că din cauza precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe cursul inferior al râului Prahova, judeţele Prahova şi Ialomiţa.

Taguri:
cod roşu,
inundaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici