Codul galben de ploi şi viscol, restrâns la 15 judeţe şi prelungit până joi seară

Meteorologii au ridicat avertizarea cod galben de ploi şi viscol pentru Bucureşti şi nouă judeţe şi au prelungit-o pentru 15 judeţe, până joi seară, la ora 20.00.

29 afișări
Imaginea articolului Codul galben de ploi şi viscol, restrâns la 15 judeţe şi prelungit până joi seară

Codul galben de ploi şi viscol, restrâns la 15 judeţe şi prelungit până joi seară (Imagine: www.meteoromania.ro)

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis noua avertizare cod galben autorităţilor locale din 15 de judeţe: Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea, Covasna, Bacău, Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Gorj. Potrivit hărţii întocmite de meteorologi, ultimele cinci dintre judeţe se vor confrunta doar parţial cu fenomenele anunţate.

Conform prognozei, până joi seară, la ora 20.00, precipitaţiile vor depăşi local 25 de litri pe metrul pătrat în nordul Munteniei şi sudul Moldovei, zone în care vor predomina ploile. Totodată, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, la altitudini de peste 1.500 de metri vor fi mai ales ninsori.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de 80 - 90 de kilometri pe oră, în Dobrogea şi în sudul Transilvaniei, cu viteze de până la 50 - 60 de kilometri pe oră.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici