Colaci ori saltele, telefoane sau portofele: Care sunt obiectele pe care românii le pierd cel mai des pe plajă

Vacanţa la mare şi mersul pe plajă sunt, pentru mulţi, cea mai aşteptată perioadă din an, însă buna dispoziţie este deseori stricată de pierderea unui obiect personal. Colaci ori saltele, papucii de plajă sau prosoape se numără printre cele mai pierdute obiecte pe plajele româneşti.

577 afișări
Imaginea articolului Colaci ori saltele, telefoane sau portofele: Care sunt obiectele pe care românii le pierd cel mai des pe plajă

Colaci ori saltele, telefoane sau portofele: Care sunt obiectele pe care românii le pierd cel mai des pe plajă

Bijuterii, acte, articole vestimentare, ochelari de soare şi nelipsitele telefoane mobile apar pe lista lunga a obiectelor uitate de turişti pe plaje.

Colaci ori saltele, papucii de plajă sau prosoape se numără printre cele mai pierdute obiecte pe plajele româneşti, dar turiştii, fie ei români sau străini, uită pe plaje şi obiecte de valoare, între care bijuterii şi telefoane mobile.

Potrivit poliţiştilor constănţeni, ca şi bunuri reclamate uitate ori pierdute pe primul loc sunt telefoanele mobile, urmate de portofele, documente, genţi, chei de cameră, chei de maşină şi bijuterii. Numai de la începutul acestui sezon estival, aproximativ 20 de telefoane mobile au ajuns la poliţişti după ce au fost găsite pe plaje.

„De obicei, cetăţenii găsesc bunurile şi le aduc la sediul Poliţiei. În alte cazuri, sunt găsite direct de poliţişti, pe plajă”, spun poliţiştii constănţeni.

Iar astfel de bunuri nu sunt pierdute numai atunci când se merge pe plajă pentru băi de mare şi de soare, ci şi atunci când sunt organizate diverse evenimente. Spre exemplu, cei care au făcut curăţenie după distracţia de la Neversea au găsit sute de obiecte pierdute de festivalieri pe plaja Modern din Constanţa. Astfel, pe parcursul celor patru zile de festival, poliţiştii au recuperat documente de identitate, carduri bancare, telefoane mobile, chei. Au fost astfel găsite 28 de carduri bancare, 27 de cărţi de identitate, patru permise de conducere, un certificat de înmatriculare, diverse gablonzuri şi obiecte vestimentare, trei perechi de ochelari de soare, un portofel, două telefoane, 24 de perechi de chei şi alte documente. Bunurile au ajuns la sediul Secţiei 3 Poliţie Constanţa, de pe bulevardul Mamaia, nr. 106.

Bunurile uitate sau pierdute pe plajă ajung la sediile subunităţilor de poliţie din zona respectivă, unde sunt păstrate timp de aproximativ trei luni, perioadă în care deţinătorii sunt aşteptaţi să le revendice.

„Ca procedură, în general, bunurile sunt ţinute la sediul subunităţii respective timp de maxim 90 de zile. După această perioadă, daca bunurile nu au fost revendicate, sunt depuse în camera de corpuri delicte”, arată poliţiştii constănţeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici