COLECTIV. 4 ani de la tragedie, niciun dosar finalizat. Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu nu a venit la Parchetul General pentru audieri. Avocatul victimelor: Să fie adus cu mandat

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, citat în calitate de martor la Parchetul General, pentru audieri în dosarul tragediei de la Colectiv, nu s-a prezentat, miercuri, invocând motive personale. Avocatul victimelor cere ca fostul demnitar să fie adus cu mandat.

727 afișări
Imaginea articolului COLECTIV. 4 ani de la tragedie, niciun dosar finalizat. Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu nu a venit la Parchetul General pentru audieri. Avocatul victimelor: Să fie adus cu mandat

COLECTIV. 4 ani de la tragedie, niciun dosar finalizat. Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu nu a venit la Parchetul General pentru audieri. Avocatul victimelor: Să fie adus cu mandat

Doru Viorel Ursu, avocatul victimelor şi familiilor victimelor din Clubul Colectiv, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General, pentru că urma să fie audiat, în calitate de martor, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Fostul demnitar nu s-a prezentat, invocând motive personale.

„Am fost ieri (marţi – n.r.) când, în sfârşit, s-a prezentat domnul Raed Arafat. Astăzi (miercuri – n.r.) am venit pentru că fusese citat domnul Bănicioiu (Nicolae Bănicioiu – fost ministru al Sănătăţii – n.r.), care, din motive personale, nu poate veni. Ok. Am solicitat, atunci, să fie adus cu mandat de aducere, că aşa zice legea. (...) Nu îi comentez gesturile domnului, că se manifestă o senzaţie de teamă de câteva săptămâni pentru că cineva trebuie să răspundă şi nu doi pompieri şi trei graficieni”, a spus Doru Viorel Ursu, avocatul familiilor şi victimelor tragediei din Clubul Colectiv.

Marţi a fost audiat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după ce procurorii Parchetului General au deschis un dosar deschis ca urmare a plângerii părinţilor victimelor şi supravietuitorilor tragediei de la Colectiv, care au acuzat autorităţile de neglijenţă şi ucidere din culpă.

În 30 octombrie 2019, se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici