Coletele comandate din China de două femei din Alba au fost confiscate de poliţişti. Dispozitivele găsite sunt interzise în România | FOTO

Două dispozitive de ochire pentru arme de vânătoare, comandate de două femei din China, au fost confiscate de poliţiştii din Alba. Potrivit acestora, aceste dispozitive sunt interzise, iar folosirea lor este considerată infracţiune de braconaj cinegetic.

15228 afișări
Imaginea articolului Coletele comandate din China de două femei din Alba au fost confiscate de poliţişti. Dispozitivele găsite sunt interzise în România | FOTO

Coletele comandate din China de două femei din Alba au fost confiscate de poliţişti. Dispozitivele, interzise în România | FOTO

Potrivit IPJ Alba, cele două dispozitive au fost descoperite în ultimele şapte zile în colete poştale venite din China. Este vorba de dispozitive care se montează pe lunetele armelor de vânătoare pentru tragerea pe timp de noapte sau în condiţii de luminozitate scăzută, echipate cu tehnologie cu infraroşu.

Conform poliţiştilor, cele două colete aveau ca destinatari două femei, însă există suspiciunea că acestea ar fi persoane interpuse, iar destinatarii reali ar fi deţinători de arme letale de vânătoare.

„Poliţiştii au indisponibilizat cele două dispozitive şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care acestea au fost achiziţionate, precum şi a identităţii persoanelor care urmau să le folosească”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

Potrivit legii, sunt interzise procurarea, deţinerea şi alte operaţiuni cu sisteme de ochire destinate armelor, care funcţionează pe principiul laser şi sisteme de ochire pe timp de noapte. De asemenea, folosirea acestor dispozitive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar în cazul în care fapta are ca obiect dispozitive interzise, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime. Poliţiştii susţin că vânătoarea prin folosirea acestor dispozitive este incriminată ca şi infracţiune de braconaj cinegetic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici