Comandantul misiunii NATO de pregătire în Afganistan: Jandarmii români, printre cei mai buni din lume

Generalul William Caldwell, comandantul misiunii NATO de pregătire în Afganistan, a declarat, luni, la Bucureşti, că jandarmii români trimişi în această ţară sunt printre cei mai buni din lume şi că i-a spus reprezentantului MAI că mai ia câţi îi dă.

811 afișări
Imaginea articolului Comandantul misiunii NATO de pregătire în Afganistan: Jandarmii români, printre cei mai buni din lume

William Caldwell (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cer în continuu fiecărei ţări să trimită cât mai mulţi instructori. Acum avem o lipsă de aproximativ 490 de instructori pe care noi vrem să o acoperim cu personal din orice ţară", a spus Caldwell.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că a menţionat posibilitatea suplimentării numărului de instructori români din Afganistan în discuţiile pe care le-a avut, luni, la Bucureşti.

"Am cerut. În discuţiile de azi cu şeful apărării şi la MAI am spus despre cât de bine îşi fac datoria instructorii români şi de oportunităţile existente dacă ar trimite mai mulţi. Vom continua acest dialog. S-au arătat dispuşi să asculte şi au fost receptivi la această idee. Nu şi-au luat niciun angajament dar vom continua dialogul", a spus Caldwell.

El a ţinut să laude activitatea instructorilor români din Afganistan.

"Vreau să mulţumesc României pentru incredibila ei contribuţie la misiunea noastră. Azi avem 66 de jandarmi (români - n.r.) în misiunea noastră. Am avut azi ocazia de a vorbi la Ministerul de Interne despre aceştia, de a împărtăşi din importanţa misiunii şi a muncii lor. Deci, mulţumiri sincere din partea NATO, poporului român, forţelor armate şi forţelor de poliţie ale României pentru această contribuţie", a spus el.

Potrivit lui Caldwell, România participă la misiunea de pregătire cu 129 de instructori, dintre care 66 de jandarmi, care contribuie la pregătirea forţelor de poliţie afgane.

"Fără contribuţia jandarmilor români nu aş putea face misiunea de pregătire a forţelor de poliţie afgane. Aceşti 66 jandarmi cred că sunt unii dintre cei mai buni din lume. Am văzut jandarmii din toate naţiunile care participă şi cred că jandarmii români sunt cei mai buni. De altfel, i-am spus secretarului de stat de la MAI că iau câţi îmi dă. Iar instructorii de armată fac o treabă la fel de bună şi îi apreciem extrem de mult", a mai spus Caldwell, care a susţinut o prelegere la UNAp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici