Combaterea ţânţarilor în Capitală: al şaselea tratament începe duminică

  • Primăria Capitalei începe, duminică, al şaselea tratament de combatere a ţânţarilor, pe mii de străzi din Bucureşti.
  • Dezinsecţia se va realiza în intervalul orar 21.30 - 05.30 şi va acoperi mai multe zone din oraş.
310 afișări
Imaginea articolului Combaterea ţânţarilor în Capitală: al şaselea tratament începe duminică

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este insecticidul Microsin, care este avizat de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra organismului uman şi a mediului înconjurător. În caz de contact direct, poate provoca iritaţii ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfăşoară pe durata nopţii.

Primăria Capitalei infomează că tratamentele de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se vor aplica pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate PMB (Spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă, etc.). 

Potrivit instituţiei, dezinsecţia se va face zilnic, în intervalul orar 21.30 - 05.30 şi va acoperi mai multe zone.

Astfel, în Sectorul 1 vor fi acoperite 1.264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studenţeşti, două locaţii ale TVR, Grădina Zoologică; în Sectorul 2 vor fi acoperite 1.026 de străzi, 38 de parcuri, două baze sportive, trei unităţi militare, şapte cimitire, 13 spitale. În Sectorul 3 se vor acoperi 768 de străzi, opt parcuri, şase baze sportive, trei cimitire, trei spitale, un complec studenţesc, o unitate militară. În Sectorul 4 vor fi acoperite 643 de străzi, şase parcuri, p bază sportivă, opt unităţi militare, şapte cimitire, nouă spitale. În Sectorul 5 vor fi acoperite 1.002 străzi, 11 parcuri, cinci baze sportive, 20 de unităţi militare, nouă cimitire, trei spitale, iar în Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, o bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, un spital.

Tratamentul de combatere a ţânţarilor se face de către Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare. Acesta este al şaselea tratament de combatere a ţânţarilor şi este planificat în cadrul Planului Unitar de Acţiune aferent anului 2021.

Tratamentul precedent, al 5-lea, s-a desfăşurat pe durata a 9 zile în perioada 21-30 iulie.

Acţiunea se face de către operatorii CMEIB SA, cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) şi cu şase autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici