COMENTARIU Sorin Avram | Românul e medic născut, nu făcut

Parafrazându-l pe domnul nea Gigi, de la FCSB, românul nu este un poet făcut, ci unul născut.

2476 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Românul e medic născut, nu făcut

COMENTARIU Sorin Avram | Românul e medic născut, nu făcut

Însă, românul nu s-a născut doar poet. Când joacă Simona Halep, atunci se observă că românul s-a născut şi tenismen, iar când se apropie meciurile echipei naţionale de fotbal apar milioane de dovezi că românul s-a născut şi fotbalist.

Pandemia a scos la suprafaţă şi medicul care stătea ascuns în românul care-şi pierdea timpul cu poezia, tenisul şi fotbalul. Bâlbâiala şi bâjbâiala instalate la nivel mondial odată cu apariţia noului coronavirus, care de acum este vechi şi între timp a adus pe lume mai multe tulpini, a creat controverse între medicii cu diplomă de absolvire a facultăţilor de specialitate. Disputele încinse nu i-au putut lăsa simpli spectatori pe românii din studiourile de televiziune şi pe cei de pe reţelele de socializare. Toată lumea ştie cum stă treaba cu vaccinurile şi cu tratamentele care vindecă, dar şi cu cele care ucid sau te lasă cu diferite sechele pe viaţă.

Românii născuţi medici s-au specializat de la debutul crizei sanitare, devenind adevăraţi doctori în virusulogie, pneumologie, cardiologie şi terapie intensivă, specializări pe care le-au învăţat în timpul cursurilor intensive predate la posturile de televiziune şi pe reţelele de socializare.

În curând, de pe aceste reţele vor dispărea reţetele de ciorbe, peşte, pui şi porc postate de românii născuţi bucătari, scuze, master şefi, iar în locul lor vor apărea reţetele care vindecă fel de fel de boli. Totodată, în locul filmuleţelor cu pisici care fac tumbe şi cu căţei care latră la Lună vor fi postate înregistrări ale operaţiilor efectuate de românii născuţi medici şi care au învăţat chirurgia fără profesor.

Totuşi, rămâne o nelămurire: la o ţară cu atâţia medici născuţi, cum naiba nu se găseşte personal pentru extinderea secţiilor ATI?

 


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici