Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal a fost destituit din Poliţie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, marţi, că fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, a fost destituit din Poliţie şi că urmează să fie luate măsuri şi împotriva celorlalţi poliţişti implicaţi în cazul ”Caracal”. Premierul a cerut să fie verificaţi, să nu fie ”bolnavi închipuiţi”.

7059 afișări
Imaginea articolului Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal a fost destituit din Poliţie

Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, implicat în cazul ”Caracal”, dat afară din Poliţia Română

”Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de Disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Vela să verifice dacă ceilalţi poliţişti implicaţi în dosarul ”Caracal” nu sunt bolnavi închipuiţi.

”Am solicitarea să-i verificaţi. Cei intraţi în concedii medicale trebuie verificaţi dacă nu sunt bolnavi închipuiţi şi au plecat de la locul de muncă să nu suporte consecinţele îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu”, a completat Orban.

Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, este implicat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal. Procurorii cercetează modul în care atât poliţiştii, cât şi procurorul de caz, au instrumentat cazul Caracal.

Şeful Poliţiei Române l-a demis, în iulie 2019, din funcţie pe Nicolae Alexe, care era împuternicit în funcţia de inspector şef adjunct al IPJ Olt.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informaţii cu privire la o maşină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici