Comisia juridică a amânat din nou, în Senat, VOTUL privind cazul lui Tăriceanu

Comisia juridică a Senatului a suspendat şedinţa de marţi din cauza lipsei de cvorum. Deşi nu figura pe ordinea de zi, forul fi trebuit să dea un raport pe solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Următoarea întrunire ar putea fi miercuri.

363 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a amânat din nou, în Senat, VOTUL privind cazul lui Tăriceanu

Comisia juridică a amânat, din nou, în Senat VOTUL privind cazul lui Tăriceanu

„S-a întâmplat azi (marţi - n.r.) ceea ce s-a întâmplat şi ieri, când trebuia să votăm moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, adică foarte multţi colegi nu sunt în ţară sau sunt antrenaţi în alte activităţi. Nu e niciun fel de explicaţie sofisticată, lucrurile sunt foarte simple. Sunt multe activităţi în acelaşi timp în această perioadă. Această decizie a fost amânată ca urmare a solicitării unor colegi de a studia acest dosar care are multe mii de file, nu e nimic neobişnuit în acest lucru”, a explicat Robert Cazanciuc, după suspendarea şedinţei forului legislativ.

Acesta a adăugat că nu există un termen prevăzut de lege în care Comisia juridică să propună Senatului o anume solicitare.

„După cum ştiţi Senatul este titularul acţiunii penale, nu se pune problema de a ne grăbi sau a încetini procesul. El va fi gata când toţi colegii vor fi studiat deja dosarul, când Comisia juridică se va întruni pentru a dezbate pe marginea acestui dosar. Nu avem un termen stabilit de lege în care să propunem plenului Senatului o anumită solicitare. De altfel discutăm de fapte care s-au întâmplat în urmă cu 10-12 ani. Nu cred că discuţia legată de o lună de zile, două luni, îşi are rostul în contextul în care noi avem o cerere de a decide dacă solicităm sau nu urmărirea penală pentru fapte de acum mai mult de 10 ani de zile. Asta înseamnă că atunci când vrei să fii responsabil şi ai mii de pagini de citit, de studiat, te comporţi în consecinţă”, a explicat senatorul PSD.

Social-democratul a mai spus că nu este o competiţie în forul legislativ în cât timp este întocmit şi votat raportul asupra cererii DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu suntem în competiţie aici, la Comisia juridică, în cât timp facem. Domnul Tăriceanu trebuie să aibă încredere în Comisia juridică. Atunci când toţi colegii vor studia dosarul vom discuta această solicitare şi vom propune plenului Senatului ceea ce o să creadă membrii comisiei juridice”, a conchis Cazanciuc.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc a suspendat şedinţa din cauza lipsei de cvorum, susţinând că dacă va avea asigurări că va exista prezenţă, Comisia juridică ar putea să se reunească din nou miercuri dimineaţă.

Şi săptămâna trecută membrii Comisiei juridice au părăsit sala de şedinţă, după o oră şi jumătate de discuţii, constatând lipsa existenţei cvorumului. Deşi termenul limită pentru depunerea raportului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, era data de 2 aprilie, potrivit deciziei conducerii Senatului, şedinţa s-a încheiat fără ca acest subiect să fie dezbătut în şedinţa de marţi.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici