Comisia juridică a Senatului: Legea pensiilor poate fi reexaminată sub mai multe aspecte

Comisia juridică a Senatului a decis, miercuri, că Legea privind sistemul unitar de pensii publice va putea fi reexaminată şi sub alte aspecte decât cele menţionate în solicitarea transmisă de către preşedintele Traian Băsescu.

20 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Senatului: Legea pensiilor poate fi reexaminată sub mai multe aspecte

Comisia juridică a Senatului: Legea pensiilor poate fi reexaminată sub mai multe aspecte (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În favoarea reexaminării de către Senat şi a altor articole decât cel referitor la vârsta de pensionare pentru femei au votat patru dintre membrii comisiei, membri ai grupului PSD şi PNL, iar împotrivă au votat trei membri, aparţinând grupului PDL şi celui al UDMR.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Greblă, a menţionat că decizia de miercuri a comisiei privind cererea de reexaminare reprezintă un punct de vedere.

Biroul Permanent al Senatului a decis, săptămâna trecută, să ceară Comisiei juridice să se pronunţe dacă Senatul poate reexamina şi alte articole ale Legii pensiilor decât cel faţă de care a formulat obiecţii şeful statului.

Preşedintele Băsescu a cerut, recent, reexaminarea legii având obiecţii faţă de un singur articol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la vârsta standard de pensionare pentru femei, şeful statului cerând stabilirea acesteia la 63 de ani, nu la 65 de ani.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, în care solicita adoptarea cât mai rapidă a Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a răspuns în scris preşedintelui Traian Băsescu, precizând că un act normativ de o asemenea importanţă trebuie să beneficieze de toată atenţia Parlamentului.

Toţi membrii Biroului permanent al Senatului au fost de acord, marţi, cu menţinerea calendarului de dezbatere în această Cameră a cererii de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, a declarat chestorul Ioan Chelaru (PSD), după şedinţa conducerii Senatului.

"Prin consens, astăzi, toţi membrii Biroului permanent au fost de acord cu programul care a fost propus la o şedinţă anterioară, în sensul că raportul Comisiei pentru muncă, împreună cu toate avizele, să fie făcut până în data de 26 octombrie, iar dezbaterea pe cererea de reexaminare a domnului preşedinte Traian Băsescu pe Legea pensiilor, în data de 2 sau 3 noiembrie", a susţinut senatorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici