Comisia SRI continuă miercuri audierile cu Adrian Sârbu. Audierile lui Băsescu şi Andronic, amânate

Comisia parlamentară de control al SRI îl va audia miercuri, de la ora 14, pe Adrian Sârbu, patronul Mediafax, în timp ce audierile patronului Evenimentului Zilei, Dan Andronic, şi a lui Traian Băsescu au fost amânate penru o dată ce va fi anunţată ulterior.

125 afișări
Imaginea articolului Comisia SRI continuă miercuri audierile cu Adrian Sârbu. Audierile lui Băsescu şi Andronic, amânate

Comisia SRI continuă miercuri audierile cu Adrian Sârbu; audierile lui Băsescu şi Andronic, amânate

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI, a anunţat, pe 19 octombrie că fostul preşedinte Traian Băsescu va fi audiat, în comisie, la audieri urmând să ajungă şi doi patroni media: Dan Andronic (Evenimentul Zilei) şi Adrian Sârbu (patronul Mediafax).

Întrebat dacă aceste nume se află pe lista lui Dragomir, adică cele 65 de persoane care pot confirma spusele sale în faţa comisiei, Manda a precizat că în comisie pot fi chemaţi şi oameni care nu au legătura cu lista, dar care pot să dea detalii despre acţiuni care vizează activitatea Comisiei.

"Lista celor 65 de persoane, nu ştim dacă le audiem, în contextul în care un membru al comisiei e sesizat, sau comisia e sesizată, sau apar în spaţiul public date sau declaraţii, putem să chemăm persoanele. Dacă sunt pe listă e mai puţin important", a declarat Manda.

Între timp, doi dintre cele trei audieri au fost amânate. Jurnalistul Dan Andronic a cerut amânarea din motive de sănătate, iat Traian Băsescu a cerut comisiei să accepte amânarea audierii sale deoarece ar mai fi aspecte care vor intra în atenţia comisiei şi pe care doreşte să le lămurească.

Traian Băsescu a trecut, marţi, pe la Comisia SRI, discutând cu membrii comisiei despre amânarea audierii sale. ”Domnia sa a spus că doreşte să vină la comisie, că sunt aspecte pe care doreşte să le lămurim în cadrul comisie, dar ne-a rugat să fim de acord ca domnia sa să mai aştepte o perioadă şi să stabilim de comun acord o zi în care să vină spunând că, din experienţa domniei sale, încă vor mai fi lucruri care vor fi prezentate comisiei”, a declarat Manda.

Fostul şef al statului a invocat şi activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009. ”A făcut referire inclusiv la comisia de anchetă a alegerilor din 2009, dar spunea domnia sa că vor fi elemente care vor mai apărea în atenţia comisiei şi că doreşte să le lămurească la venirea domniei sale”, a explicat preşedintele Comisiei SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici