Comisia SRI intenţionează să-l invite la audieri pe generalul SRI Dumitru Dumbravă

Comisia SRI intenţionează să-l invite la audieri, în cursul acestei săptămâni, pe generalul SRI Dumitru Dumbravă, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

256 afișări
Imaginea articolului Comisia SRI intenţionează să-l invite la audieri pe generalul SRI Dumitru Dumbravă

Comisia SRI intenţionează să-l invite la audieri pe generalul SRI Dumitru Dumbravă

Comisia SRI desfăşoară o serie de audieri ca urmare a afirmaţiilor făcute în spaţiul public de fostul angajat SRI Daniel Dragomir, care a acuzat existenţa unor abuzuri în justiţie, abuzuri în care ar fi fost implicat şi SRI.

Dragomir a indicat Comisiei SRI o listă cu 65 de persoane care include oameni de afaceri, persoane din zona media şi din zona justiţiei, foşti şi actuali ofiţeri SRI care pot proba afirmaţiile sale.

Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, Dumitru Iliescu, susţinea, pe 23 octombrie, într-o postare pe Facebook, că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împreună cu Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI, stabileau cine se ocupă de dosar şi care e traseul acestuia. "La aceste întâlniri nu participau doar ei. Şeful lor era o altă persoană care le stabilea obiectivul de atacat şi sarcinile pentru perspectivă. Cu siguranţă în venele acestuia nu curgea sânge de român. Dupa aceea, doamna Kovesi, mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construieşte dosarul, ce ofiţeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta şi ce instanta de judecată va prelua dosarul. De regula doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sambata pe la 09.00 h şi lucrau până la 14.00 h. In acest interval stabileau obiectivele şi modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici