Comisia SRI va audia conducerea interimară a Serviciului şi îi va mulţumi oficial lui Maior

Comisia parlamentară de control a SRI a decis, joi, ca, în perioada următoare, să audieze conducerea interimară a SRI şi să trimită fostului director al SRI George Maior o scrisoare oficială de mulţumire pentru "cooperarea extrem de bună", a declarat preşedintele comisiei, Georgian Pop (PSD).

96 afișări
Imaginea articolului Comisia SRI va audia conducerea interimară a Serviciului şi îi va mulţumi oficial lui Maior

Comisia SRI va audia conducerea interimară a Serviciului şi îi va mulţumi oficial lui Maior

Pop a spus că a vorbit cu George Maior după ce a demisionat şi acesta i-a spus că demisia a fost "un act de voinţă personală" şi că este nemulţumit şi îngrijorat de vidul legislativ creat de declararea legilor Big Brother neconstituţionale.

„Am făcut o evaluare a responsabilităţii comisiei în urma demisiei lui George Maior, am făcut şi un bilanţ al raporturilor instituţionale pe care comisia le-a avut cu domnul George Maior şi această cooperare instituţională a fost una foarte bună, bazată pe profesionalism şi promptitudine. La toate solicitările comisiei noastre privind starea de securitate naţională, analizele şi evaluările primite de la SRI au fost extrem de profunde, bine documentate şi au prevăzut toate situaţiile de risc, astfel încât statul român să nu cadă într-o situaţie de surpriză strategică. Lucrul acesta l-am apreciuat. La toate solicitările comisiei a dat răspuns foarte prompt. Am avut 12 audieri ale conducerii SRI, vă rog să vedeţi dacă în alt stat conducerea SRI a fost audiat de atâtea ori pe diverse teme. Am avut în doi ani peste 110 documente de control solicitate de comisie, la care am primit răspuns într-o manieră promptă”, a declarat deputatul PSD.

El a arătat că Maior i-a spus demisia a fost un act de voinţă a lui şi că dacă acesta va dori să se întoarcă în PSD, va fi un câştig pentru partid .

"Am avut această discuţie cu George Maior. L-am întrebat pe domnul director Maior şi mi-a spus că demisia reprezintă actul de voinţă a domniei sale. Suplimentar, mi-a spus că personal trăieşte o stare de nemulţumire profundă şi de îngrijorare faţă de vidul legislativ creat ca urmare a declarării neconsttituţionale ale celor trei legi", a mai arătat Pop.

"Nu l-am întrebat de planurile în politică. Domnul Maior poate să facă faţă oricărei cerinţe a statului român. Îl cunosc dinainte de a fi la SRI, când am fost colegi în PSD. Dacă dânsul va decide să se întoarcă în PSD, ar fi un câştig foarte mare pentru PSD, dar nu am vrut să discut astfel de lucruri, am luat act de demisia şi îi respect aceste lucru. Probabil că în timp o să vedem cum o să arate cariera ulterioară a domnului Maior", a mai spus deputatul PSD.

El a adăugat că numirea unui nou director al SRI este atributul constituţional al preşedintelui şi că el a avut o discuţie cu conducerea interimară a SRI, care l-a asigurat că face toate eforturile necesare ca activitatea SRI să funcţioneze la "parametri normali".

"Cu toţii am discutat şi am avut consens în comisie că domnul Maior a avut un mandat extrordinar de bun la conducerea SRI, a fost un profesionist desăvârşit. Ne-am propus şi să ştiţi că o să-i trimitem domnului Maior o scrisoare oficială din partea comisiei în care îi mulţumim pentru cooperarea extrem de bună pe care am avut-o între comisie şi SRI", a spus Pop.

Georgian Pop a anunţat că în perioada imediat următoare comisia va audia conducerea interimară a SRI.

"Propunem ca raporturile dintre comisie şi SRI să funcţioneze în aceeşi manieră şi în aceeaşi logică, bazate pe profesionalism şi promtitudine. Practic, mesajul pe care îl avem noi pentru SRI este că ne dorim ca serviciul să rămână profesionist, eficient, independent şi să apere cu succes securit naţională a României, să fie eficient în lupta cu teroriştii, cu spionii, cu cei care fac atacuri cibernetice, cu cei care sunt angrenaţi în reţele transnaţionale de crimă organizată, cu corupţii", a mai spus Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici