Comisiile Juridice reunite ale Parlamentului au decis constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

Comisiile Juridice reunite ale Parlamentului au adoptat miercuri un raport privind constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, PNL anunţând că va analiza posibilitatea de a cere controlul constituţional.

305 afișări
Imaginea articolului Comisiile Juridice reunite ale Parlamentului au decis constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

Comisiile Juridice reunite ale Parlamentului au decis constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

În favoarea raportului privind constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 s-au exprimat 16 parlamentari, nouă aleşi au fost împotrivă, iar unul s-a abţinut.

PNL a anunţat că va analiza posibilitatea de a cere controlul constituţional după ce raportul va fi votat de plenul reunit al Parlamentului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că înfiinţarea comisiei de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009 ar putea fi adoptată săptămâna viitoare, afirmând că ancheta Parchetului nu va putea „să acopere tot”.

„Eu cred că săptămâna viitoare avem toate condiţiile să adoptăm ce era de adoptat şi modificări la Regulament şi comisia în sine să înceapă să lucreze”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat când îşi va începe activitatea comisia de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Întrebat care vor fi obiectivele comisiei de anchetă, în contextul în care Parchetul a cerut procesele verbale de la BEC şi comunicările cu BEJ, Liviu Dragnea a afirmat că nu crede că Parchetul General poate „să acopere tot”.

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a decis, în 26 aprilie, retrimiterea la Comisiile juridice a Raportului privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, pentru o săptămână, pentru clarificarea obiectivelor acesteia.

Propunerea de retrimitere la Comisiile juridice a fost avansată de liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a invocat faptul că obiectivele Comisiei de anchetă, stabilite în regulamentul acesteia, trebuie clarificate ca urmare a faptului că PÎCCJ a deschis o anchetă cu un obiectiv similar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici