Comisile de Apărare recomandă ca memorandumul privind avioanele multirol să nu fie discutat în plen

Comisiile de Apărare din cele două Camere au decis, prin consens, să recomande Birourilor permanente ca memorandumul privind achiziţia avioanelor multirol să nu mai fie discutat în plen, a declarat miercuri preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu.

68 afișări
Imaginea articolului Comisile de Apărare recomandă ca memorandumul privind avioanele multirol să nu fie discutat în plen

Comisile de Apărare recomandă ca memorandumul privind avioanele multirol să nu fie discutat în plen (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Totodată, potrivit lui Meleşcanu, cele două Comisii au recomandat Guvernului să continue activităţile pentru realizarea programului de achiziţionare a avioanelor multirol, considerând că este necesar pentru a răspunde sarcinilor care decurg din Strategia de Apărare.

"Am convenit, prin consens, să trimitem un punct de vedere către Birourile permanente în care să spunem două lucruri: Considerăm că un program de dotare a avizaţiei române cu avioane multirol este necesar pentru a răspunde sarcinilor care decurg din Strategia de Apărare Naţională a României şi recomandăm Guvernului să îşi ia în serios responsabiliţile şi atribuţiile şi să continue activităţile pentru realizarea unui asemenea program, în conformitate cu dispoziţiile legale şi respectând principiile transparenţei şi competitivităţii", a declarat preşedintele Comisiei de Apărare a Senatului, Teodor Meleşcanu.

El a precizat că cele două Comisii vor transmite Birourilor permanente ale celor două Camere recomandarea de a nu se mai discuta în plen memorandumul privind acest program.

"Am recomandat ca preşedinţii celor două Camere să răspundă la scrisoarea premierului pornind de la aceste concluzii", a adăugat Meleşcanu.

El a precizat că cele două Comisii consideră că recomandarea CSAT pentru achiziţia de F16 este obligatorie pentru Guvern.

"Guvernul are toate pârghiile şi toate responsabilităţile să îşi asume orice responsabilitate. Maximum noi, ca parlamentari, nu putem decât să adoptăm Strategia Naţională de Apărare, să aprobăm raportul CSAT şi eventual, dacă vor fi probleme de modul în care se desfăşoară acest program, să facem o Comsie de anchetă, prevăzută de Constituţie", a adăugat Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici