Compania care deţine IKEA va creşte preţurile din cauza problemelor de aprovizionare

Proprietarul mărcii IKEA a anunţat miercuri că va creşte preţurile din cauza provocărilor legate de lanţul de aprovizionare, după ce a raportat o scădere a profitului pe întregul an din cauza costurilor mai mari cu transportul şi materiile prime, conform Reuters.

1082 afișări
Imaginea articolului Compania care deţine IKEA va creşte preţurile din cauza problemelor de aprovizionare

Compania care deţine IKEA va creşte preţurile din cauza problemelor de aprovizionare

În pofida cererii record, în condiţiile în care oamenii petrec mai mult timp acasă din cauza pandemiei, profitul înainte de impozitare al Inter IKEA Group - francizor şi responsabil cu aprovizionarea - a scăzut cu 16% în cele 12 luni până în august, la 1,71 miliarde de euro (1,98 miliarde de dolari). Comparativ cu anul fiscal 2019, înainte de pandemie, profitul a scăzut cu 4%.

"Pandemia globală ne-a afectat venitul operaţional în anul fiscal 2021. Cea mai mare cauză a fost creşterea abruptă a preţurilor la transport şi la materiile prime în a doua jumătate a exerciţiului financiar", a declarat Inter IKEA.

Compania, care face bani în principal din vânzările de bunuri către francizaţii săi, a declarat în octombrie că vânzările retailerilor au totalizat un nivel record de 41,9 miliarde de euro, în creştere cu 6% faţă de anul anterior şi cu 1% faţă de anul fiscal 2019, în condiţiile în care consumatorii au cheltuit mai mult ca niciodată pentru casele lor şi în ciuda penuriei de produse.

"Menţinerea magazinelor şi depozitelor IKEA aprovizionate a fost o provocare. Întreruperile lanţului de aprovizionare au dus la o scădere substanţială a disponibilităţii produselor, din care încă nu ne-am revenit. Ne aşteptăm ca această situaţie să continue până departe în anul fiscal 2022".

Inter IKEA a menţinut stabile preţurile produselor pentru retaileri în acest an, dar a semnalat că va transfera o parte din costurile mai mari cu materiile prime şi transportul către proprietarii de magazine în acest an fiscal.

"Deşi nu putem continua să asigurăm preţuri fixe pentru retaileri în aceste condiţii dificile, plănuim să absorbim o parte din costurile crescute în cursul anului fiscal 22", a declarat compania.

Van Dam a declarat că proprietarii de magazine vor avea apoi o oarecare libertate de a decide dacă, sau în ce măsură, ar trebui să transfere preţurile mai mari către cumpărători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici