Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată în al doilea dosar. Prejudiciu de peste 9 milioane de lei

Un fost director de la Hexi Pharma l-ar fi ajutat pe Dan Condrea să „spele” 2,2 milioane de euro şi 9,5 milioane de lei, sume care ar fi ajuns în contrurile unor firme off-shore din Cipru controlate de fostul patron al companiei producătoare de dezinfectanţi, se arată într-un comunicat al DNA.

881 afișări
Imaginea articolului Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată în al doilea dosar. Prejudiciu de peste 9 milioane de lei

Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată în al doilea dosar. Prejudiciu de peste 9 milioane de lei

Acesta este al doilea dosar în care este implicată compania Hexi Pharma, primul fiind cel de înşelăciune, în legătură cu distribuirea dezinfectanţilor în spitale.

„În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul SC Hexi Pharma CO SRL (în prezent decedat) (n.r. - este vorba de Dan Condrea) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro şi 9.875.717,45 lei, obţinute de acesta din urmă ca urmare a săvârşirii infracţiunii de delapidare. În acest sens, între societăţile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor şi două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăţi de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA transmit că l-au trimis în judecată, luni, pe fostul director al Hexi Pharma, Victor Miron Panaitescu, alături de patronul unei frme, Attila Erdei, ambii acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Totodată, procurorii DNA au trimis în judecată şi compania Hexi Pharma, firma fiind acuzată de evaziune fiscală în formă continuată.

„În perioada 2012 – 2016, societatea S.C. Hexi Pharma CO SRL. a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de achiziţii de servicii şi cheltuieli fictive care nu au avut la bază operaţiuni reale în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat şi respectiv a deducerii în mod nelegal a TVA-ului de plată (prin interpunerea în relaţia comercială cu furnizorii reali a unor firme prin care s-a majorat în mod nejustificat preţul bunurilor achiziţionate). În acelaşi context, în vara anului 2012, inculpatul Erdei Attila a emis către SC Hexi Pharma CO SRL 6 facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei. Prin aceste demersuri inculpata Sc Hexi Pharma CO SRL a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694,4 lei reprezintă impozit pe profit şi 550.044,6 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal”, mai arată procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Într-un alt dosar, Hexi Pharma Co SRI a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii a 340 de infracţiuni de înşelăciune, dintre care 7 cu consecinţe deosebit de grave, a infracţiunii de uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Directoarea companiei, Flori Dinu, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 acte materiale) şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Mihai Leva, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) şi pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici