Companiile de asigurări au probleme cu baza de date ce informează despre istoricul de daună

Trei companii de asigurare, Asirom, Omniasig şi Euroins, întâmpină probleme în ceea ce priveşte comunicarea cu baza de date CEDAM care oferă informaţii despre istoricul de daună al şoferului care achiziţioanează poliţa, sistem gestionat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

2572 afișări
Imaginea articolului Companiile de asigurări au probleme cu baza de date ce informează despre istoricul de daună

Companiile de asigurări au probleme cu baza de date ce informează despre istoricul de daună

În cazul Asirom sistemul de emitere a poliţelor RCA nu funcţionează de luni, ceea ce înseamnă că asigurătorul nu poate vinde asigurarea RCA, în timp ce în cazul Omniasig şi Euroins softul emite poliţe doar cu clasa B0. Emiterea cu clasa B0 înseamnă că asiguratul nu primeşte nicio reducere de primă, chiar dacă nu a avut nicio daună şi ar fi fost îndreptăţit să primească bonusul care ar fi diminuat prima. Pe de altă parte emiterea cu clasa B0 îl avantajează pe asiguratul care a avut daune, întrucât la înnoire plăteşte un preţ care nu ia în calcul penalizarea.

Companiile de asigurări se confruntă des cu probleme de funcţionare a bazei de date CEDAM. De obicei probleme persistă o zi sau două. Defecţiunile au durat cel mai mult o săptămână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici