Compartiment ATI temporar la Spitalul Judeţean Neamţ. Manager: „Va trebui să refacem secţia de Terapie Intensivă de la zero”

  • Spitalul Judeţean Neamţ cere de la Iaşi apatură şi 10 paturi de ATI
  • Aparatura ce nu a fost distrusă în incendiu nu poate fi folosită din cauza anchetei
  • Astăzi la Neamţ va fi deschis un compartiment cu 6 paturi, cu aparatură ceva mai veche
  • Spitalul Judeţean Neamţ vrea şi medici
  • Au fost scoase la concurs 5 posturi de medici ATI, infecţioase şi urgenţe
149 afișări
Imaginea articolului Compartiment ATI temporar la Spitalul Judeţean Neamţ. Manager: „Va trebui să refacem secţia de Terapie Intensivă de la zero”
Despre tragedia de la Spitalul Judeţean nu ai cum să uiţi. Doar că problemele nu s-au terminat a doua zi după ce au fost stinse flăcările. Acum spitalul nu poate îngriji niciun pacient în stare gravă. Oricine are nevoie de ATI este transferat la alt spital din Moldova, fie că e Covid sau non Covid. Un compartiment temporar de ATI se va deschide astăzi îţi spune managerul interimar al unităţii medicale. 
 
„Noi am făcut o solicitare la Euronest să ne ne transfere nişte echipamente pentru Terapie Intensivă. Noi am pus secţia.. compartimenul, că nu pot să ii zic secţie. Avem minimum de dotare ca să îi dăm drumul”, spune Cristina Iacob Atănăsoaie, manager interimar al SJU Neamţ.
 
Întrebată câte paturi are compartimentul în acest moment, aceasta răspunde că sunt în număr de şase. Dar a solicitat ajutor pentru încă 10 paturi, de la Iaşi. „Da, pentru că noi am pus paturile pe care le aveam mai vechişoare şi ventilatoarele mai vechi şi oricum compartimentul acesta este doar o soluţie temporară. Noi va trebui să refacem secţia de Terapie Intensivă de la zero.”
 
Noul compartiment a fost amenajat la etajul 4 al Spitalului Judeţean Neamţ, în secţia de obstetrică ginecologie, într-o zonă pentru care deja există aviz de la ISU. Tot pentru a putea pune pe picioare activitatea secţiei de ATI e nevoie şi de personal. Au fost scoase la concurs două posturi de medici de anestezie Terapie Intensivă, două de medici infecţionşti şi un post pentru un medic de medicină de urgenţă. Dar asta nu e suficient. Paturile şi aparatura au fost solicitate de la Iaşi. Vor fi luate din secţiile nefolosite de la Spitalul Modular Leţcani. 
 
„Au nevoie de 10 paturi de Terapie Intensivă complet echipate. Pe lângă cele 10 paturi au mai cerut şi alte echipamente medicale, injectomate, tărgi, saltele antiescare, pulsoximetre, videolaringoscop, EKG portabil, tărgi de transport. Astea sunt cele pe care le şi avem în dotarea spitalului”, explică Alina Popa, director Euronest.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici