Comunicare video online între deţinuţii de la Penitenciarul Gherla şi rude aflate în alte închisori

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla a introdus sistemul de convorbiri online pentru deţinuţi, aceştia având dreptul la patru discuţii video pe lună, cu o durată de câte 15 minute, cu rudele aflate în alte penitenciare din ţară.

387 afișări
Imaginea articolului Comunicare video online între deţinuţii de la Penitenciarul Gherla şi rude aflate în alte închisori

Comunicare video online între deţinuţii de la Penitenciarul Gherla şi rude aflate în alte închisori (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că scopul noii măsuri este de a facilita şi menţine legăturile deţinuţilor cu familiile lor.

”Penitenciarul Gherla a introdus sistemul de convorbiri online pentru deţinuţi cu scopul de a facilita şi menţine legăturile acestora cu familiile. Deocamdată, deţinuţii de la noi pot lua legătura online cu rude care sunt în alte penitenciare din ţară, prin intermediul unui calculator dotat cu cameră video şi care are conexiune la internet. Au dreptul la astfel de convorbiri online de câte 15 minute de patru ori pe lună”, a spus Donciu.

Potrivit acestuia, în perioada următoare sistemul va fi extins astfel încât deţinuţii din Penitenciarul Gherla să poată purta conversaţii online cu copiii lor, dacă aceştia se află internaţi în centre de plasament, iar ultima etapă prevede discuţii video online cu rudele care sunt acasă.

Convorbirile online au loc în baza unei programări prealabile şi sunt reglementate de Legea nr. 254/ 2013, privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici