Concluziile anchetei epidemiologice: E.Coli în probele de alimente şi apă de la domiciliu, în cazul morţii fetiţei de 3 ani din Iaşi

DSP Iaşi a finalizat ancheta epidemiologică în cazul fetiţei de trei ani care a murit la începutul lunii mai la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, bacteria E.coli fiind descoperită în probele din alimente şi în apa din fântână prelevate de la domiciliu.

1117 afișări
Imaginea articolului Concluziile anchetei epidemiologice: E.Coli în probele de alimente şi apă de la domiciliu, în cazul morţii fetiţei de 3 ani din Iaşi

Iaşi: E.Coli în probele de alimente şi apă de la domiciliu, în cazul fetiţei de 3 ani care a murit

Reprezentanţii DSP Iaşi au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că un rând de probe a fost trimis şi la Institutul „Cantacuzino” Bucureşti, unde s-a făcut un test molecular, care, la fel, a indicat prezenţa E.Coli.

„Rezultatele anchetei epidemiologice, declanşate de DSP Iaşi în 2 mai, în cazul fetiţei care a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii <<Sfânta Maria>> Iaşi arată că, pe baza probelor recoltate de la domiciliu şi în urma investigaţiilor de laborator, s-a evidenţiat prezenţa bacteriilor coliforme şi E.coli în probe de sanitaţie, alimente şi apa din fântână. De asemenea, au fost trimise probe de materii fecale şi la Institutul <<Cantacuzino>> Bucureşti, unde s-a făcut un test molecular, care, la fel, a indicat prezenţa E.coli”, au spus sursele citate.

O fetiţă în vârstă de trei ani a murit în noaptea de 3 spre 4 mai la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, unde fusese internată cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E. Coli.

Directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie, declarase atunci corespondentului MEDIAFAX că o echipă de epidemiologi a recoltat probe de apă şi alimente de la familia fetiţei, care locuieşte într-un sat din judeţul Iaşi.

„O fetiţă de trei ani, care era internată de câteva zile pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii <<Sfânta Maria>>, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind confirmat sindromul hemolitic uremic cauzat de infectarea cu bacteria E. coli. DSP Iaşi a declanşat o anchetă în acest caz pentru a se stabili modul în care a contactat bacteria. Am trimis acasă la familia fetiţei o echipă de epidemiologi care a recoltat probe de alimente, de apă. Este vorba despre o familie de şase persoane, părinţii şi patru copii, care nu prezentau probleme de sănătate. În gospodărie aveau şi fântână cu apă, iar membrii familiei au spus că nu consumau decât apă îmbuteliată, vom vedea. Am trimis probe şi la Institutul Cantacuzino din Bucureşti”, a spus Stafie.

O fetiţă de trei ani din comuna Cepleniţa, a fost internată la sfârşitul lunii aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, după care a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” fiind confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.Coli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici