Concluziile Avocatului Poporului despre cazul Ditrău: Conflictul e mai vechi

Avocatului Poporului susţine despre cazul Ditrău că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie şi foşti angajaţi. Apariţia celor doi cetăţeni sri-lankezi a acutizat acest conflict.

1318 afișări
Imaginea articolului Concluziile Avocatului Poporului despre cazul Ditrău: Conflictul e mai vechi

Concluziile Avocatului Poporului despre cazul Ditrău: Conflictul e mai vechi

Avocatul Poporului arată că s-a sesizat din oficiu în cazul celor doi cetăţeni sri-lankezi angajaţi la o brutărie din Ditrău, judeţul Harghita.

În urma anchetei a stabilit că în localitatea Ditrău există un conflict local mai vechi de natură economică între societate şi câţiva foşti angajaţi ai acesteia, pe de altă parte. Apariţia celor doi cetăţeni sri-lankezi a acutizat acest conflict şi a dus la manifestări excesive şi intolerante din partea mai multor cetăţeni.

„Un rol însemnat l-au jucat si lipsa de informaţie, dar şi temerile nefondate ale localnicilor referitoare la statutul cetăţenilor străini angajaţi în cadrul agentului economic. Nu în ultimul rând, reţinem conduita neadecvată a preotului capelan din comunitate care, de asemenea, a contribuit la aprofundarea conflictului. Trebuie menţionat că situaţia de mai sus a fost posibilă şi în contextul unor informaţii eronate şi nefundamentate venite din surse mass-media. Avocatul Poporului precizează că mare parte din conflict s-a derulat prin intermediul unei cunoscute reţele de socializare, fapt ce a condus la propagarea acestuia în mediul online. Astfel, a fost observat faptul că vehemenţa manifestărilor neadecvate a dobândit amplitudine în spaţiul virtual”, arată într-un comunicat AVocatul Poporului.

Reprezentanţii Avocatului Poporului au constatat că situaţia s-a calmat, comunitatea regretă că s-a ajuns într-o situaţie nedorită, iar cei doi muncitori se simt în siguranţă şi continuă să meargă la lucru.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului au constatat că primarul localităţii a gestionat corespunzător situaţia şi a făcut tot ce era posibil pentru a evita escaladarea conflictului.

Pentru a evita pe viitor aceste situaţii, primarul a iniţiat un dialog cu cadre universitare de la Universitatea „Babeş-Bolyai” pentru elaborarea unei campanii de informare referitoare la prevenirea şi combaterea fenomenelor sesizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici