Concurenţa mare pentru posturile de la Poliţia Animalelor. Care sunt motivele?

  • Peste 4.300 de persoane s-au înscris pentru posturile de la Protecţia Animalelor.
  • Cea mai mare cerere este pentru posturile de agent de poliţie: 23 de candidaţi pe un loc.
  • 86 de medici veterinari vor fi încadraţi pe postul de ofiţer.
2612 afișări
Imaginea articolului Concurenţa mare pentru posturile de la Poliţia Animalelor. Care sunt motivele?

Sursa foto: Facebook / Politia Animalelor Buzau

Bătaie mare pe posturile de la Poliţia Animalelor, mai ales că se fac angajări din surse externe. Peste 4.300 de persoane vor să obţină unul dintre cele 264 de posturi disponibile.

Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de agenţi de poliţie: 23 de candidaţi pentru un loc.

Ce stă în spatele acestui interes? În principiu: stabilitatea sistemului, salariul deloc de neglijat şi o pensie bunicică.

Totuşi, înfiinţarea acestei structuri naşte semne de întrebare. Asta în condiţiile în care poliţiştii erau deja obligaţi prin lege să constate comportamentele abuzive faţă de animele, iar pedepsele sunt prevăzute în Codul penal de mulţi ani.

Un element de noutate este că 86 de medici veterinari vor fi încadraţi pe funcţii de ofiţeri de poliţie..peste noapte, prin transfer.

Sâmbătă, Poliţia Capitalei a fost sesizată că pe un teren viran, printre deşeuri, ard trupurile unor câini. Oamenii legii au făcut percheziţii la adresa unui bărbat care gestiona un adăpost improvizat, unde au găsit peste 100 de animale în condiţii improprii.

Dumitru Coarnă, lider sindicat poliţişti: Să spunem că ei angajează acum un medic veterinar, o să-l facă comisar şef, nu subinspector, nu o ia de la zero. E o problemă pentru că se creează o stare de disconfort în rândul celorlalţi, care practic au luat-o treaptă cu treaptă şi au urcat profesional. Vine unul din afară, care nu ştie ce o să facă din punct de vedere poliţienesc. Cum credeţi dvs că un medic veterinar o să instrumenteze un dosar penal? Nu ştie, îi trebuie 4-5 ani ca să ştie să instrumenteze. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici