Concurs de sporturi extreme cu peste 100 de participanţi, la Alba Iulia - GALERIE FOTO

Peste 100 de rideri din mai mult de 20 de judeţe au participat, la finele acestei săptămâni, la Alba Iulia, la ”Bastion Session” - un concurs de sporturi extreme cu BMX, skateboard, role şi trotinetă, cei mai buni urmând să câştige premii în bani.

827 afișări
Imaginea articolului Concurs de sporturi extreme cu peste 100 de participanţi, la Alba Iulia - GALERIE FOTO

Concurs de sporturi extreme cu peste 100 de participanţi, la Alba Iulia - GALERIE FOTO

Cei peste o sută de tineri din mai mult de 20 de judeţes-au întrecut, pe muzică, în trick-uri şi scheme spectaculoase cu BMX-ul, skateboard-ul, rolele şi trotineta, la un concurs organizat în Bastionul Skatepark de la Alba Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Calificările s-au desfăşurat sâmbătă, iar finalele au avut loc duminică, fiecare rider având la dispoziţie aproximativ două minute, în două reprize, să demonstreze juriului şi celor peste 50 de spectatori talentul şi abilităţile sale.

Vor fi premiate primele trei locuri, la fiecare categorie, atât la juniori, cât şi la seniori. Premiul ântâi va fi premiat cu 1.000 de lei pentru seniori, respectiv de 400 de lei pentru juniori.

Pentru familiarizarea culturii urbane, pe lângă competiţia propriu-zisă, evenimentul a cuprins şi o expoziţie de fotografie de sport extrem, câteva proiecţii de filme scurte din scena locală şi o demonstraţie de street-art.

Skatepark-ul din Alba Iulia s-a inaugurat în octombrie 2015, în zona Contragărzii Bastionului Sfânta Elisabeta a Cetăţii Alba Carolina, oferind cadrul ideal pentru organizarea acestui eveniment.

Skatepark-ul are o suprafaţă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat, având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete. Faţă de cota accesului pietonal se înregistrează diferenţe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

Suprafaţa platformei Skatepark-ului este de circa 2.000 de metri pătraţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici