Conducătorul bărcii care a provocat accidentul de pe Snagov avea o alcoolemie de 0,85 g/l. Tânărul spune că a băut după tragedie

Tânărul bănuit de poliţişti că a condus ambarcaţiunea care a provocat accidentul soldat cu un mort şi patru răniţi, pe lacul Snagov, avea o îmbibaţie de 0,85 g/l de alcool pur în sânge, potrivit unor surse din Poliţie.

1555 afișări
Imaginea articolului Conducătorul bărcii care a provocat accidentul de pe Snagov avea o alcoolemie de 0,85 g/l. Tânărul spune că a băut după tragedie

Conducătorul bărcii care a provocat accidentul de pe Snagov avea o alcoolemie de 0,85 g/l (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Alexandru Popescu, tânărul care a provocat accidentul nautic şi care, de altfel, a refuzat să fie testat cu alcooltestul, avea o îmbibaţie alcoolică, în sânge, de 0,85 g/l.

Conform legii 191/2003, actualizată în anul 2012, "conducerea unei nave sau exercitarea atribuţiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge sau se află sub influenţa unor substanţe psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă".

Drept urmare, pe numele lui Popescu a fost deschis un dosar penal pentru consum de alcool, ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, încadrarea faptei urmând, însă, să fie stabilită exact după ce medicii legişti se vor pronunţa cu privire la numărul de zile de îngrijiri medicale de care vor avea nevoie victimele accidentului.

În acest dosar, marţi sunt audiate mai multe persoane care pot oferi detalii cu privire la circumstanţele în care s-a produs accidentul de pe lacul Snagov. Audierile au loc la Secţia Regională de Poliţie Transporturi (SRPT) Bucureşti.

Tânărul care ar fi provocat accidentul de pe Snagov spune că a băut după tragedie

Tânărul bănuit de poliţişti că a condus ambarcaţiunea care a provocat accidentul soldat cu un mort şi patru răniţi, pe lacul Snagov, a declarat în faţa oamenilor legii că a băut mai multe pahare, fără să ştie ce conţin acestea, după ce s-a produs tragedia, potrivit unor surse din Poliţie.

Alexandru Popescu le-a spus anchetatorilor că sâmbătă s-a plimbat cu şalupa pe lac. În jurul orei 17.00, el susţine că a mers pe malul lacului Snagov, unde a mâncat şi a băut "două, trei pahare de vin cu gheaţă şi apă".

La ora 23.30 a ieşit din nou să se plimbe cu ambarcaţiunea, având, din spusele lui, viteza de 20, 25 de mile. El a adăugat că şalupa sa era semnalizată, iar luminile erau în funcţiune.

La un moment dat, a povestit Popescu, a simţit "o zguduitură", după care a întors şalupa şi a văzut mai multe persoane în apă. A ajutat o femeie şi un bărbat să urce în ambarcaţiunea sa, iar altcineva a tras pe barca cealaltă o altă persoană.

Mai apoi, conform spuselor sale, a ajuns la mal şi a "luat de pe nişte mese pahare cu diverse lichide", pe care le-a băut, fără a şti, însă, ce conţineau, după care i s-a făcut rău şi a vărsat.

Tânărul le-a mai spus oamenilor legii că nu înţelege de ce cealaltă ambarcaţiune nu avea luminile în funcţiune.

 

Accidentul s-a produs sâmbătă noaptea pe Lacul Snagov şi au fost implicate o ambarcaţiune Spat, a restaurantului şi hotelului Dolce Vita, de pe malul lacului, în aceasta aflându-se şase persoane, şi una Commander, în care se aflau cinci persoane, coduse de Alexandru Popescu.

În urma impactului, ambarcaţiunea localului, condusă de Ionuţ Conea, s-a scufundat.

Conea a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, în timp ce Popescu a refuzat testarea, fiind dus la Spitalul Elias pentru analize.

În urma accidentului, un bărbat de aproximativ 60 de ani a murit, trupul său neînsufleţit fiind găsit duminică, în jurul orei 11.30, pe fundul lacului, de scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov.

O femeie de 30 de ani a fost internată, în comă, la Spitalul Floreasca, alături de un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor.

În acelaşi timp, la Spitalul Elias au fost internaţi o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici