Conducerea CSM şi ministrul Justiţiei, discuţii pe tema numirii şefilor de parchete

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a avut, joi, o întâlnire cu vicepreşedintele CSM, Cristian Ban, în cadrul misiunii de evaluare MCV; în care s-a discutat despre stadiul îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene. Printre temele discutate, numirea şefilor de parchete.

608 afișări
Imaginea articolului Conducerea CSM şi ministrul Justiţiei, discuţii pe tema numirii şefilor de parchete

Conducerea CSM şi ministrul Justiţiei, discuţii pe tema numirii şefilor de parchete

"Aceste recomandări se referă la punerea în practică a unui sistem robust şi independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare şi transparente, cu sprijinul Comisiei de la Veneţia (recomandarea 1) şi la asigurarea transparenţei totale şi să ţină seama în mod corespunzător de consultările cu autorităţile relevante şi cu părţile interesate în cadrul procesului decizional şi în activitatea legislativă legate de Codul penal şi de Codul de procedură penală, de legile anticorupţie, de legile în materie de integritate (incompatibilităţi, conflicte de interese, avere ilicită), de legile justiţiei (referitoare la organizarea sistemului justiţiei), precum şi de Codul civil şi Codul de procedură civilă, inspirându-se din transparenţa procesului decizional pusă în practică de Guvern în 2016 (recomandarea4)", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

La discuţii au participat Tudorel Toader, ministrul justiţiei, Marieta Safta, secretar de stat, şi Cristian Ban, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici