Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde Sorina Pintea a găsit nereguli, a demisionat

Trei directori ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde Sorina Pintea găsise probleme legate de modul în care se vorbeşte cu pacienţii, dar şi de „mizerie", au demisionat. Manager demisionar: Neconformităţile precizate de ministrul Sănătăţii sunt reale.

135 afișări
Imaginea articolului Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde Sorina Pintea a găsit nereguli, a demisionat

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a demisionat

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Niculescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vineri a înaintat preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova cererea de încetare a mandatului de management.

„Am înaintat domnului preşedinte al Consiliului Judeţean solicitarea de încetare de contractului de muncă. De ce am făcut-o? Ca să rezolvăm situaţia în care este pus spitalul. Mai multe nu mai spun”, a afirmat Niculescu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitatea medicală îşi prezintă scuzele Sorinei Pintea „cu privire la titlurile neadevărate şi distorsionate prezentate în spaţiul public”.

„Opinia mea personală este că neconformităţile precizate de doamna ministru sunt reale şi corecte având în vedere standardele de calitate pe care spitalul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea servicilor medicale”, scrie în comunicat Marius Niculescu.

Demisia acestuia trebuie aprobată de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Atât directorul de îngrijri medicale, cât şi cel medical şi-au dat demisiile, acestea fiind aprobate.

Potrivit comunicatului citat, directorul financiar contabil a cerut concediu de odihnă, solicitarea fiind refuzată.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate medicală în care s-au semnalat mai multe neregulile. Ministrul a spus că a găsit mai multe probleme, printre care modul în care se vorbeşte cu pacienţii şi „mizerie", chiar şi în secţiile renovate. Ulterior, ministrul a anunţat că probabil va cere retragerea acreditării spitalelor judeţene de la Ploieşti şi Gorj.

Joi, Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a stabilit un plan de măsuri şi urma ca directorii instituţiei sanitare să fie demişi dacă nu-l respectă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici