Conducerea UBB Cluj recomandă cadrelor didactice să se solidarizeze cu greva japoneză a studenţilor

Conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca recomandă cadrelor didactice să se solidarizeze cu greva japoneză a studenţilor, în semn de protest faţă de reducerea locurilor la admitere pentru anul universitar 2018 – 2019 decisă de Ministerul Educaţiei Naţionale.

269 afișări
Imaginea articolului Conducerea UBB Cluj recomandă cadrelor didactice să se solidarizeze cu greva japoneză a studenţilor

Conducerea UBB Cluj recomandă cadrelor didactice să se solidarizeze cu greva japoneză a studenţilor

Potrivit unei scrisori a conducerii UBB transmisă, joi, cadrelor didactice ale universităţii, universitatea clujeană a lansat apeluri publice şi a trimis scrisori deschise atât către Guvernul României, cât şi către Ministerul Educaţiei Naţionale, cerând explicaţii privind reducerea locurilor.

„Hotărârea Ministerului Educaţiei Naţionale de a reduce numărul locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 repartizate marilor universităţi din ţară denotă desconsiderare faţă de universităţile de elită din marile centre universitare româneşti. (…) UBB a lansat apeluri publice şi a trimis scrisori deschise atât către Guvernul României, cât şi către Ministerul Educaţiei Naţionale, iar celelalte mari universităţi româneşti afectate de deciziile ministerului au acţionat în aceeaşi linie cu Universitatea noastră. Studenţii Universităţii noastre au declanşat, încă de miercuri, 18 aprilie, greva japoneză şi vor continua manifestările de protest. Conducerea UBB este solidară cu protestul studenţilor şi recomandă tuturor membrilor comunităţii Almei Mater Napocensis să se alăture manifestărilor prin care se cere rectificarea unor măsuri care ne afectează într-atât”, se arată în documentul citat.

Potrivit conducerii UBB, decizia Ministerului Educaţiei Naţionale este nefundamentată în mod clar şi transparent şi a rămas neschimbată în ciuda luărilor de poziţie ale UBB, dar şi ale celorlalte universităţi afectate, cele mai prestigioase, care aduc, prin prezenţa în rankingurile internaţionale, vizibilitate internaţională României.

„A pune la îndoială până şi rangul de instituţie academică cu grad de încredere ridicat acordat uneia dintre marile universităţi (Universitatea din Bucureşti) creează neîncredere şi confuzie în sistemul de învăţământ superior din România”, se mai arată în scrisoare.

Studenţii UBB au declanşat, miercuri, o grevă japoneză şi poartă la cursuri banderolă albă pe braţ, protestul urmând să dureze până vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici