Conferinţa MAS: Securitatea în zona Mării Negre se numără printre temele dezbaterii/ NATO va intensifica măsurile de apărare

Analizarea convergenţei strategiilor de securitate ale NATO şi Uniunii Europene reprezintă una dintre temele Conferinţei care va fi organizată marţi de Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică a aprobat recent măsuri suplimentare de apărare.

305 afișări
Imaginea articolului Conferinţa MAS: Securitatea în zona Mării Negre se numără printre temele dezbaterii/ NATO va intensifica măsurile de apărare

Conferinţa MAS: Securitatea în zona Mării Negre se numără printre temele dezbaterii/ NATO va intensifica măsurile de apărare

Miniştrii de Externe ai statelor membre NATO au adoptat, cu ocazia reuniunii aniversare organizate la Washington pe 4 aprilie, un set de măsuri pentru intensificarea securităţii în regiunea Mării Negre.

"În cursul reuniunii de la Washington, miniştrii de Externe din statele NATO au convenit asupra unui set de măsuri pentru îmbunătăţirea vigilenţei situaţionale a Alianţei Nord-Atlantice în regiunea Mării Negre şi pentru susţinerea partenerilor Georgia şi Ucraina", a comunicat NATO pe 4 aprilie.

Miniştrii de Externe ai naţiunilor din cadrul NATO au reiterat apelul adresat Rusiei în sensul eliberării militarilor ucraineni capturaţi în incidentul produs în apropierea Mării Azov. De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică a cerut Rusiei să revină la respectarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). "Noi vom avea un răspuns moderat şi coordonat şi nu intenţionăm să instalăm sisteme terestre de rachete nucleare în Europa. NATO va continua să menţină mijloace credibile şi eficiente pentru descurajare şi apărare", a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Analizarea convergenţei strategiilor de securitate ale Statelor Unite şi Uniunii Europene în regiunea Mării Negre se numără printre obiectivele Conferinţei "Punţi de securitate transatlantică pe fondul discrepanţelor dintre marile strategii de securitate - Viziunea României", eveniment care va fi organizat de Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS) marţi, 16 aprilie. Evenimentul va putea fi urmărit live pe site-urile https://monitorulapararii.ro/, www.mediafax.ro, www.gandul.info şi pe paginile de Facebook ale produselor menţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici