CONFERINŢA MEDIAFAX - Director adjunct în Ministerul Sănătăţii: Constatăm o scădere dramatică a vaccinărilor antigripale

Directorul adjunct din Ministerul Sănătăţii Amalia Şerban a declarat, joi, că s-a constatat o scădere dramatică a populaţiei în ceea ce priveşte vaccinarea antigripală, care duce la complicaţii, în special la bolnavii care prezintă factori de risc.

223 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Director adjunct în Ministerul Sănătăţii: Constatăm o scădere dramatică a vaccinărilor antigripale

CONFERINŢA MEDIAFAX - Director adjunct în Ministerul Sănătăţii: Constatăm o scădere dramatică a vaccinărilor antigripale (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Constatăm o scădere dramatică a populaţiei atunci când vine vorba de vaccinul antigripal, care reprezintă o măsură eficace şi necesară, în special pentru evitarea complicaţiilor la bolnavii cu factori de risc", a spus dr. Amalia Şerban, la conferinţa "Campania de informare privind gripa", organizată de agenţia Mediafax, la iniţiativa OMS România.

Potrivit directorului adjunct din Ministerului Sănătăţii, creşterea receptivităţii populaţiei la vaccinare este foarte importantă, mai ales având în vedere faptul că vaccinarea este gratuită pentru persoanele din categoria de risc.

"Campania de vaccinare va începe la mijlocul lunii noiembrie, iar în funcţie de receptivitatea populaţiei, ne-am asigurat că vom putea solicita cantităţi mai mari de vaccin", a mai spus dr. Amalia Şerban, care a precizat că s-a constatat că circulaţia virusurilor gripale începe în luna noiembrie.

Directorul adjunct din Ministerul Sănătăţii a explicat că este important ca şi restul populaţiei, în special persoanele care intră în contact cu persoane cu factori de risc, să se vaccineze, mai ales că preţul unui asemenea vaccin pentru cei care nu beneficiază de gratuitate nu este foarte mare, fiind între 20 şi cel mult 30 de lei.

Conferinţa organizată de Mediafax, în parteneriat cu Biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, marchează lansarea şi în România a "Campaniei de informare privind gripa", iniţiativă lansată în Europa, în fiecare an, în data de 30 octombrie.

În cadrul evenimentului sunt abordate teme precum: strategia Ministerului Sănătăţii privind imunizarea populaţiei prin administrarea vaccinului antigripal, obiectivele şi planul acţiunilor de informare ale OMS cu privire la importanţa vaccinării, vaccinarea gravidelor împotriva gripei, rolul medicului de familie în informarea privind importanţa vaccinării şi monitorizarea persoanelor aflate în grupele de risc, accesul populaţiei la vaccinuri, informarea medicilor privind tipul de vaccin anti-gripal ce va fi administrat înainte sezonului gripal 2014-2015, informaţii de interes pentru populaţie privind riscurile pe care le implică gripa, comunicarea eficientă privind vaccinarea antigripală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici