CONFERINŢA MEDIAFAX - Fuia:Mulţi tineri ajung în învăţământul agricol respinşi de alte facultăţi şi caută de lucru la oraş

Foarte mulţi tineri se înscriu la facultăţi cu profil agricol pentru că nu au fost admişi în alte structuri de învăţământ, nu pentru că vor să lucreze în domeniu, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

184 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Fuia:Mulţi tineri ajung în învăţământul agricol respinşi de alte facultăţi şi caută de lucru la oraş

CONFERIŢA MEDIAFAX - Fuia:Mulţi tineri ajung în învăţământul agricol respinşi de alte facultăţi şi caută de lucru la oraş (Imagine: Razavan Chiriţă / Mediafax Foto)

"Astăzi, la învăţământul agricol vin foarte mulţi oameni care nu merg la alte facultăţi şi nu au o legătură directă cu mediul rural. Şi după ce termină facultatea au o diplomă şi îşi caută loc de muncă undeva în oraş", a afirmat Fuia.

El a arătat că populaţia rurală este "în declin" şi este nevoie ca tinerii să fie îndrumaţi dezvolte afaceri în agricultură.

"Aceasta este o altă prioritate a ministerului - aducerea tinerilor în mediul rural. Un rol important în dezvoltarea agriculturii pe baze sustenabile îl reprezintă dezvoltarea învăţământului agricol", a mai spus Fuia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici