Confuzie de nume. Secretar de stat pentru revoluţionari: Fostul şef SPP Dumitru Iliescu nu a primit titlul de luptător

Secretarul de stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist, Adrian Sanda, a precizat miercuri pentru MEDIAFAX că Dumitru Iliescu propus pentru conferirea titlului de luptător cu rol determinant pentru victoria Revoluţiei nu este fostul şef SPP.

327 afișări
Imaginea articolului Confuzie de nume. Secretar de stat pentru revoluţionari: Fostul şef SPP Dumitru Iliescu nu a primit titlul de luptător

Confuzie de nume. Secretar de stat pentru revoluţionari: Fostul şef SPP Dumitru Iliescu nu a primit titlul de luptător (Imagine Sebastian Tataru / Mediafax Foto)

''Nu este acel Dumitru lliescu. Pe acest Dumitru lliescu l-am promovat eu personal. Este un luptător în Revoluţie născut în 1938 şi nu are legătură cu generalul lliescu. Este vorba despre un medic ortoped care a stat în centru la baricadă în 21 decembrie, apoi în Comitetul Central. Deci nu are nicio legătură cu fostul şef SPP'', a declarat pentru MEDlAFAX Adrian Sanda.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi un decret prin care a conferit titlul de luptător cu rol determinat pentru victoria revoluţiei din 1989 pentru 548 de persoane, printre care o persoană cu numele Dumitru Iliescu, presa relatând eronat că ar fi fost vorba de fostul şef SPP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici