Congresul SUA organizează primele audieri privind OZN-urile din ultima jumătate de secol

Doi oficiali de top din cadrul serviciilor de informaţii ale apărării americane urmau să depună marţi mărturie la Capitol Hill despre ceea ce ştie guvernul despre obiectele zburătoare neidentificate, în prima audiere publică a Congresului privind OZN-urile din ultimii 50 de ani, scrie Reuters.

644 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA organizează primele audieri privind OZN-urile din ultima jumătate de secol

Congresul SUA organizează primele audieri privind OZN-urile din ultima jumătate de secol

Audierea în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor din SUA are loc la 11 luni după un raport care documentează peste 140 de cazuri pe care guvernul le numeşte oficial "fenomene aeriene neidentificate", sau UAP, pe care piloţii militari americani au raportat că le-au observat începând din 2004.

Termenul mai popular de OZN, pentru obiect zburător neidentificat, a fost mult timp asociat pe scară largă cu noţiunea de navă spaţială extraterestră, care nu a primit nicio menţiune în prezentarea UAP din iunie anul trecut.

În schimb, accentul a fost pus pe posibilele implicaţii pentru securitatea naţională a SUA şi siguranţa aviaţiei.

Cu toate acestea, raportul a inclus unele UAP-uri dezvăluite anterior în înregistrări video publicate de Pentagon, cu obiecte enigmatice aflate în aer, care prezintă o viteză şi o manevrabilitate care depăşesc tehnologia cunoscută în domeniul aviaţiei şi care nu dispun de mijloace vizibile de propulsie sau de dispozitive de control al zborului.

Se aştepta ca audierea de marţi să reanalizeze constatările acelui raport, o "evaluare preliminară" de nouă pagini compilată de Biroul Directorului de Informaţii Naţionale şi de un grup operativ condus de Marina Militară pe care Pentagonul l-a format în 2020.

Analiştii din domeniul apărării şi al serviciilor de informaţii care au pregătit evaluarea nu au oferit nicio concluzie cu privire la originile oricăreia dintre cele 144 de apariţii incluse în aceasta, cu excepţia uneia atribuite unui balon mare.

Sesiunea va marca prima audiere deschisă a Congresului pe această temă de când Forţele Aeriene ale SUA au pus capăt unui program OZN neconcludent, cu numele de cod Project Blue Book, în 1969.

Pe parcursul celor 17 ani de existenţă, Blue Book a compilat o listă cu un total de 12.618 apariţii OZN, dintre care 701 au implicat obiecte care au rămas oficial "neidentificate". Dar Forţele Aeriene au declarat ulterior că nu au găsit niciun indiciu privind o ameninţare la adresa securităţii naţionale sau dovezi ale existenţei unor vehicule extraterestre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici